Növénytermesztés

Szántóföldjeink Nagyszentjános, Bőny, Ács, Mezőörs, Kapuvár és Nagycenk településeken találhatók. A hagyományos kalászos gabonák termelése egyre inkább háttérbe szorul a termelési szerkezetben. A helyüket a szarvasmarha tartáshoz szükséges takarmánynövények, és magas hozzáadott értékű bio termékek veszik át. 

A kevésbé jó termőhelyi adottságokat öntözéssel, kettős termesztéssel kompenzáljuk. Fenntartható gazdálkodást folytatunk, különösen ügyelünk a talajok termőképességének megőrzésére, talajkímélő technológiák alkalmazására. Büszkék vagyunk arra, hogy a legjelentősebb nemzetközi vetőmag termesztő cégek partnerei lehetünk, közreműködésünkkel évről-évre kiváló minőségű vetőmagok jutnak el a gazdálkodókhoz. 


Minden évben fejlesztjük az erőgép parkot és gondos tervezés alapján a mindenkori termesztési igényekhez igazítjuk a művelő eszközök körét is. A traktorokban robotpilóta, a művelési eszközökben a legújabb technika garantálja a precíziós növénytermesztést, mellyel a költségeket alacsonyan tudjuk tartani, és ez garantálja a termények kiváló minőségét is. A terület 80%-án ökológiailag ellenőrzött termelést folytatunk, az ehhez szükséges gyomfésűk, kamerás kultivátorok, speciális munkagépek rendelkezésre állnak.

A tevékenységek egymásra épülésének jó példája a biogáz üzemekben kierjedt szarvasmarha hígtrágya szántóföldi felhasználása. A hígtrágyát csővezetékekkel juttatjuk el a termőföldön dolgozó gépig, amely közvetlenül bedolgozza a talajba, oly módon, hogy a taposást és a tápanyag veszteséget egyaránt minimalizáljuk.

2600+ tejelő szarvasmarha

25 millió liter tej/év

Ma már három telepen 2600 tejelő szarvasmarha, összesen 25 millió kg tejet állít elő egy évben.

Fenntartható gazdálkodás

A szarvasmarhatartás takarmány szükségletét a szakmailag erős és technológiailag felkészült növénytermesztés szolgálja ki.

Környezeti
tudatosság

Az üzleti tudatosság mellett a környezeti tudatosság és felelősségvállalás jegyében 1560 ha területen bio gazdálkodunk.

Ellenőrzött zöldség termesztés

Minden évben fejlesztjük az erőgép parkot és gondos tervezés alapján a mindenkori termesztési igényekhez igazítjuk.

Szarvasmarha tenyésztés

A megtermelt 25 millió kilogram kiváló minőségű nyers tej
országos szinten is kiemelkedő teljesítmény.