Szellemi háttér

Felfogásunk szerint a mezőgazdaság a többi nemzetgazdasági ággal egyenrangú gazdálkodási tevékenység. Ebből következően munkatársainkkal szemben a legmagasabb elvárásokat támasztjuk és ehhez a legmodernebb eszközöket biztosítjuk.

Az éves gazdálkodás kereteit szigorú üzleti tervvel jelöljük ki. Ezzel biztosítjuk, hogy beszerzési és értékesítési piaci döntéseinket célirányosan tudják a vezetők meghozni. A tervezési és beszámolási rendszerhez, precíziós gazdálkodáshoz erős informatikai háttérrel rendelkezünk.

Amerikai szaktanácsadók bevonásával dolgozunk az ottani tejtermelési tapasztalatok adaptálásán, biztosítjuk munkatársaink külföldi szakmai továbbképzését. Az eredményesség kézzel fogható, szarvasmarha telepeink termelési színvonala az elmúlt években rendre az átlagot meghaladóan fejlődött. 

A precíziós gazdálkodás forradalma napjainkban folyik a mezőgazdaságban. Ezen módszereket folyamatosan próbáljuk ki. Munkagépeink, traktorjaink képesek fogadni az új technológiákat. Munkatársaink közvetlenül a technológiát kifejlesztő cégekkel tartják a kapcsolatot, helyet biztosítottunk és biztosítunk új ötletek kipróbálására.    

Hagyományos partnereink az egyetemek, szakgimnáziumok, szakiskolák. Oktatási helyet biztosítunk a szakképzés minden szintjén. Ösztöndíjat adunk és gyakornoki helyet kínálunk fel azoknak a diákoknak, akik magas szinten akarják elsajátítani a szakmai ismereteket és élethivatásuknak tekintik a mezőgazdaságot.

A K+F tevékenység mindig több szereplő együttes munkájával valósulhat csak meg. A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, valamint a pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft. közreműködésével jelenleg is négy éves kutatási programon dolgozunk.

2600+ tejelő szarvasmarha

25 millió liter tej/év

Ma már három telepen 2600 tejelő szarvasmarha, összesen 25 millió kg tejet állít elő egy évben.

Fenntartható gazdálkodás

A szarvasmarhatartás takarmány szükségletét a szakmailag erős és technológiailag felkészült növénytermesztés szolgálja ki.

Környezeti
tudatosság

Az üzleti tudatosság mellett a környezeti tudatosság és felelősségvállalás jegyében 1560 ha területen bio gazdálkodunk.

Ellenőrzött zöldség termesztés

Minden évben fejlesztjük az erőgép parkot és gondos tervezés alapján a mindenkori termesztési igényekhez igazítjuk.

Szarvasmarha tenyésztés

A megtermelt 25 millió kilogram kiváló minőségű nyers tej
országos szinten is kiemelkedő teljesítmény.